Oddajen dostop do podatkovnih zbirk

PiŠK Murska Sobota vam omogoča dostop z oddaljenih lokacij do spletnih servisov, za katere imamo dovoljenje po licenčni pogodbi s ponudniki. Storitev lahko uporabljajo vsi člani Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota. Geslo je namenjeno izključno za vašo osebno uporabo. Če gesla še nimate, se oglasite v knjižnici.

Na voljo so naslednje zbirke:

EBSCOhost Web - PRIJAVA
Dostopate lahko do polnih besedil strokovnih člankov v angleškem jeziku s področja humanistike, managementa, izobraževanja, medicine, ekonomije iz mednarodno priznanih serijskih publikacij (The Times, National Geographic, Financial World, Media, Men's Health…).

Tax-Fin-Lex - PRIJAVA
Spletni informacijski sistem TAX-FIN-LEX prinaša dokumente z davčnega, finančnega in pravnega področja. Kot pove že samo ime, je razdeljen na tri področja in sicer: TAX – ki prinaša članke, obrazce in druge informacije s področja davkov, FIN - z izbranimi finančno-računovodskimi informacijami, strokovnimi članki in obrazci s področja financ in LEX – pravni podatki in informacije iz slovenske in evropske zakonodaje. Elektronski vir je v slovenskem jeziku in dostopen v PiŠK preko IP naslova računalnika. Hkrati imajo člani PiŠK do elektronskih virov omogočen tudi dostop od doma, iz šole…

S prostorov knjižnice vam omogočamo dostop do celotne
vsebine arhiva 
Večera od leta 1945 do včeraj.