Oddelek za odrasle
11 November 2021, 18:00

Predstavitev knjige: Dolomitske sanje - ODPADE

Marjan S. Major

Dolomitske sanje so romantično kriminalna zgodba o  policijskem inšpektorju  iz Ženeve. Viktor Rubenstein je gurman in gentlemen stare šole, ki v stilu Jamesa Bonda ljubi lepa dekleta, dobre avtomobile in aktivno preživljanje prostega časa. Na sedežu svetovne zdravstvene organizacije spozna prikupno japonsko zdravnico Saki, ki je za Viktorja več kot ljubezen na prvi pogled. Je utelešenje njegovih erotičnih sanj in boginja v človeški podobi. Povabi jo na smučanje v Dolomite, kjer pa se poleg razvajanja in vrhunske kulinarike pojavijo grožnje z bombo in se zgodi prvi umor. Zaradi svetovne razsežnosti kriminalnih dejanj se v preiskavo vključita tako  Interpol kot ameriški FBI. Dogajanje se po tednu dni preseli v Ženevo kjer umorijo pravkar upokojenega bankirja sumljive preteklosti, za konec pa oropajo še najbolj znano urarsko podjetje na svetu.

Zaradi švicarske ustave, ki varuje zasebnost bančnih računov tudi v primeru sumljivih transakcij, je pravosodje že vnaprej v izgubljenem položaju. Zgodba, ki se dogaja v začetku leta 2025 odkriva, kako enostavno je goljufati  zdravstvene sisteme po svetu in bajne zaslužke shraniti v davčne oaze.In COVID-21 je za njih le dodatna priložnost. 

Marjan  S. Major je avtomobilistični in turistični novinar že več kot 30 let. Kot velik ljubitelj potovanj, drugačnih navad in različnih kultur je obiskal že 68 držav. 

Živi aktiven življenski slog; strasten ljubitelj alpskega smučanja, tenisa, wellnessa, vrhunske kulinarike in japonskega zelenega čaja. 

In verjame, da ljubezen vedno zmaga...