Oddelek za odrasle
25. julij 2024, ob 21:00

Knjižnica pod zvezdami na grajskem dvorišču

Zvezdana Mlakar: Pogovori, ki so mi spremenili življenje

 

 

Literarni del

»Sem mama, babica, blondinka, igralka, gospodinja, kmetica, ranljiva ...« se opiše Zvezdana Mlakar, igralka, članica SNG Drama Ljubljana in TV voditeljica. Med letoma 2015 in 2022 je vodila svojo lastno oddajo Zvezdana, v kateri je gostila znane in manj znane osebnosti. Oddaje, ki je podirala rekorde gledanosti in tabuje, se spominja v knjigi Pogovori, ki so mi spremenili življenje. Napisala jo je v soavtorstvu z urednikom Rokom Smolejem.

Knjiga je prav takšna, kot so bili Zvezdanini pogovori – strastna in brez predsodkov. V njej je razgrnila ozadja in premisleke ob srečanjih z znanimi in razvpitimi osebami – od estradnikov, znanstvenikov, vplivnežev, terapevtov in drugih, na primer Nicka Vujičiča, Neala Donalda Walscha, Ane Bučević, Ize Login, Zorana Milivojeviča, Bruna Šimleše, Mojce Fatur in mnogih drugih.

 

Glasbeni del

Kariero Aleksandra Mežka, ki letos praznuje 59 let ustvarjanja, bi lahko poimenovali zgodbo dveh dežel. Je zmes slovanskega srca, kjer je odraščal, in britanske kultiviranosti, kjer je 45 let živel in ustvarjal kot avtor in glasbenik. Leta 1974 se je britanski in ameriški publiki predstavil z albumom ''Days Go By'', leto kasneje je izšel njegov slovenski prvenec ''Siva pot'', ameriška pesem, ki je z njegovim besedilom in dovoljenjem avtorja glasbe Johna Denverja postala slovenska. Do danes je nanizal več kot 30 izdaj. Nekaj svojega obširnega opusa bo predstavil na grajskem dvorišču v Murski Soboti.

 

Ob slabem vremenu bo dogodek v avli knjižnice.