Oddelek za odrasle
25. maj 2023, ob 18:00

Predstavitev knjige: ABC priročnik učiteljskega poklica

Katja Pristušek

Knjiga ABC učiteljskega poklica je zbirka spoznanj in priročnik, v katerem učiteljica z dolgoletno prakso prispeva košček svojega dragocenega znanja in izkušenj. Na topel človeški način spomni na skrite modrosti učiteljskega poklica, ki so osnova za ustvarjanje zdravih odnosov in okolja za vse udeležene. S pravimi vprašanji pomaga učiteljem spoznati, kaj zanje resnično pomeni izziv in kako ga lahko presežejo. Vse se začne pri osnovah; vendar pa se v pospešenem tempu življenja nanje zlahka pozabi.

Knjiga ABC učiteljskega poklica prihaja ravno pravi čas. Prebrati, in to ne samo enkrat, bi jo moral vsak učitelj. Ko ste pred poklicnim izzivom in menite, da je rešitev zelo kompleksna, vzemite v roke knjigo ABC učiteljskega poklica. Spomnila vas bo na temelje vašega poklica, s pomočjo katerih boste preverili, kakšen učitelj ste postali in kakšen učitelj želite biti v prihodnje. Dnevna izpostavljenost informacijskemu hrupu spreminja naše vedenje nezavedno. Verjetno se ne spomnite, kdaj ste začeli plitvo dihati, obedovati s telefonom v roki ali uporabljati aplikacijo za hidracijo, ki vas mora opomniti, da je čas za kozarec vode?

Odrasli smo vzgled otrokom in vsakič, ko jih oštejemo, bi morali najprej preveriti, kaj je naša odgovornost. Na kaj lahko vplivamo? Kaj lahko spremenimo na sebi in prispevamo k boljšim odnosom ter prijetnejšemu okolju? Ko iščemo odgovore, je vedno dobro začeti na začetku, pri osnovah. Knjiga ABC učiteljskega poklica bo vaš zaveznik na izjemni učiteljski poti in opomnik, da tudi za velike izzive obstajajo preproste rešitve. Naj bo čim več razsvetljenih učiteljev in srečnih otrok.