Oddelek za odrasle
2. december 2022, ob 18:00

Literarno druženje s pisateljem Dušanom Šarotarjem

glasbena gosta večera bosta Tjaša Šimonka Kavaš in Rene Zorman

Na prireditvi bomo predstavili avtorjev literarni opus in se osredotočili na njegov najnovejši roman Zvezdna karta.

Z Dušanom Šarotarjem se bo pogovarjal Franci Just, odlomke iz romana bo recitirala Metka Celec, glasbena gosta večera bosta Tjaša Šimonka Kavaš in Rene Zorman, člana glasbene skupine Ethnotrip.

V letih pred vojno so fotografije postale tako rekoč modni hit v vseh boljših in premožnejših družinah. Podobe, so govorili, krajine in portreti, ujeti na film ali steklo, ne bodo nikoli zbledeli v očeh časa …
Ko bo nekoč nekdo odprl razkošen album, obrnil ključek v zlati žabici, bo svetloba vse ponovno oživila. V tišini družin-skih slik, varno skritih pod prosojnim papirjem, so shranjeni spomini, zgodba, ki čaka svojega pripovedovalca.

Dušan Šarotar: Zvezdna karta

To je povest o dobrih ljudeh, ki jih ni več, zato lahko živijo samo še v besedah in predmetih, a tudi zgodba o večno melanholični panonski pokrajini med Šalovci, Čakovcem in Soboto, v katero sta zgodovina in njen zločin zarezala strašno rano. To je zgodba, ki je Dušan Šarotar ne bo nikoli prenehal zapisovati, in je poleg vsega drugega visoka pesem slovenščine in primer slogovne dovršenosti, kakršnih je malo v slovenski literaturi.

Janez Pipan