Oddelek za odrasle
29. julij 2021, ob 21:00

Knjižnica pod zvezdami: Beletrinini trubadurji z Alenko Godec

literarno-glasbeni večer

Glasba: Alenka Godec – glas, Miran Juvan – klaviature, glas, Robert Pikl – kitara.

»Njegove knjige prinašajo vpogled v vsakdanjik preprostih ljudi, njegova poezija poboža in dvigne,« so besede, ki nas takoj spomnijo na Ferija Lainščka. Je vsestranski avtor, ki piše (mladinsko) prozo, poezijo, dramska besedila in radijske igre. Njegova dela so prevedena v več tujih jezikov, kot avtor besedil sodeluje s številnimi slovenskimi pevci in skupinami. Za izjemen opus več kot sto raznovrstnih del je prejel številne nagrade, letos tudi Prešernovo nagrado za življenjsko delo. Knjigo Kurji pastir bo predstavil svojim zvestim bralkam in bralcem v Knjižnici pod zvezdami. Dogodek bo s posebnim izborom knjig pospremila Beletrinina knjigarna.

Alenka Godec je ena od najpopularnejših slovenskih pevk, zvesta svojemu prepoznavnemu slogu jazzy-pop. Na koncertu jo bosta spremljala odlična glasbenika, s katerima s posebnim veseljem stopi na oder. Skupaj nam bodo barvito in doživeto pričarali večer slovenskih zimzelenih pesmi in Alenkinih uspešnic v malce drugačni preobleki.


Dogodek bo organiziran v skladu s higienskaimi priporočili pristojnih organov za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-COV-2.


IZPOLNJEVANJE PCT POGOJEV ZA OBISK JAVNE KULTURNE PRIREDITVE

Spoštovani,

v skladu z Odlokom o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji (UL RS št. 63/21 s spremembami in dopolnitvami) se lahko javne kulturne prireditve udeležijo le končni uporabniki, ki izpolnjujejo PCT pogoje t.j. da imajo:

1. dokazilo o negativnem rezultatu testa na virus SARS-CoV-2 s testom PCR, ki ni starejši od 72 ur od odvzema brisa, ali s testom HAG, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa.
2. dokazilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim dokazujejo, da je preteklo od prejema:
‒ drugega odmerka cepiva Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer najmanj sedem dni, cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Moderna najmanj 14 dni, cepiva Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology najmanj 14 dni, cepiva CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech najmanj 14 dni ali cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm najmanj 14 dni,
‒ prvega odmerka cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca najmanj 21 dni ali cepiva Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca najmanj 21 dni,
‒ odmerka cepiva COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag najmanj 14 dni,
3. dokazilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od deset dni, razen če zdravnik presodi drugače, vendar ni starejši od šest mesecev, ali
4. potrdilo zdravnika, da je oseba prebolela COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev.

Javne kulturne prireditve se lahko udeležijo tudi končni uporabniki, ki imajo dokazilo iz 3. ali 4. točke prejšnjega odstavka in so bili v obdobju do največ osem mesecev od pozitivnega rezultata testa PCR oz. začetka simptomov cepljeni z enim odmerkom cepiva iz 2. točke prejšnjega odstavka, zaščita pa se vzpostavi z dnem cepljenja.

Dokazila o testiranju se upoštevajo, če so bila izdana v državah članicah Evropske unije, državah članicah schengenskega območja, Avstraliji, Izraelu, Kanadi, Novi Zelandiji, Ruski federaciji, Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske ali Združenih državah Amerike.

PCT pogoji ne veljajo za končne uporabnike, ki še niso dopolnili 18 let in so skupaj z ožjimi družinskimi člani oziroma skrbniki udeleženi na javni kulturni prireditvi.

 

Organizatorji oz. nosilci izvajanja javnih kulturnih prireditev morajo preveriti spoštovanje pogojev že pred vstopom v prostor oz. na površino, kjer se izvaja javna kulturna prireditev, zato vas prosimo, da dokazila o izpolnjevanju PCT pogojev prinesete s seboj na prireditev.