Oddelek za odrasle
18. junij 2021, ob 19:00

KNJIŽNICA POD ZVEZDAMI v Beltincih

Literarno-glasbeni večer z Aljošo Bagola in Dominikom Bagola - Balladero

Aljoša Bagola, slovenski kreativni direktor desetletja, bo predstavil svojo knjižno uspešnico Kako izgoreti in vzeti življenje v svoje roke. V svoji dvajsetletni oglaševalski karieri je osvojil preko 150 nagrad in priznanj ter ustvaril nekatere najbolj znamenite kampanje v slovenski marketinški zgodovini. Sedaj se posveča predavateljstvu, pisanju, svetovanju in spletnim tečajem na področju ustvarjalnosti in duševnega zdravja, pri čemer si prizadeva čim več ljudi motivirati k osebni rasti, napredku in uspehu.

Za glasbeni del večera bo poskrbel Dominik Bagola, priznani klavirski kantavtor Balladero, ki po dveh uspešnih albumih Club Deuce in Perfect You, napoveduje svoj tretji studijski album. Medtem, ko morda komu še vedno v ušesih odmeva najbolj predvajana skladba leta 2016 na Valu 202- Zlati časi, je Balladero izdal številne nove - Še živim (2019), ki je nastala v sodelovanju z Jadranko Juras, Ponesi me (2020), Drugačen svet (2020) v sodelovanju z Žanom Serčičem ter nazadnje letos marca izdana Najina, pri kateri je znova sodeloval z mednarodno zasedbo pod vodstvom producenta in kitarista Uwe-ja Bosserta (Reamonn). Balladero tudi sicer, v tem za ustvarjalce še naprej neprijaznem času, kot številni drugi glasbeniki vztraja in ostaja aktiven. Maja je nastopil v oddaji Izštekani na Valu 202, kjer je z 12-člansko orkestrsko zasedbo (zgoščeno verzijo lanskega prestižnega gostovanja na festvalu Ljubljana s Slovenskim mladinskim orkestrom - SMO), bendom in številnimi gosti predstavil presek svoje raznolike glasbene poti. Po pestrem koncertnem poletju se bo letos širšemu občinstvu predstavil tudi v finalu Slovenske popevke s skladbo Marelice. Balladera sicer ob polnokrvni odrski izvedbi krasijo skladbe, ki imajo svoj unikaten karakter, od zasanjanih balad, do udarnih rokerskih rifov pa vse do prefinjenih “poskočnic”.

Zasedba: Dominik Bagola Balladero – klavir in vokal, Boštjan Gradišek – bobni, Nace Jordan – bas kitara, Martin Lunder – električna kitara in Amadej Herzog – harmonika.

Pogovor bo vodila Maruša Kerec, voditeljica in novinarka na Valu 202.

Dogodek bo organiziran v skladu s higienskaimi priporočili pristojnih organov za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-COV-2.

 

IZPOLNJEVANJE PCT POGOJEV ZA OBISK JAVNE KULTURNE PRIREDITVE

Spoštovani,

v skladu z Odlokom o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji (UL RS št. 63/21 s spremembami in dopolnitvami) se lahko javne kulturne prireditve udeležijo le končni uporabniki, ki izpolnjujejo PCT pogoje t.j. da imajo:

1. dokazilo o negativnem rezultatu testa na virus SARS-CoV-2 s testom PCR ali testom HAG, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa,

2. dokazilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim dokazujejo, da je preteklo od prejema:

‒ drugega odmerka cepiva Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer najmanj sedem dni, cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Moderna najmanj 14 dni, cepiva Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology najmanj 14 dni, cepiva CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech najmanj 14 dni ali cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm najmanj 14 dni,

‒ prvega odmerka cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca najmanj 21 dni ali cepiva Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca najmanj 21 dni,

‒ odmerka cepiva COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag najmanj 14 dni,

3. dokazilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od deset dni, razen če zdravnik presodi drugače, vendar ni starejši od šest mesecev, ali

4. potrdilo zdravnika, da je oseba prebolela COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev.

 

Javne kulturne prireditve se lahko udeležijo tudi končni uporabniki, ki imajo dokazilo iz 3. ali 4. točke prejšnjega odstavka in so bili v obdobju do največ osem mesecev od pozitivnega rezultata testa PCR oz. začetka simptomov cepljeni z enim odmerkom cepiva iz 2. točke prejšnjega odstavka, zaščita pa se vzpostavi z dnem cepljenja. 

Dokazila o testiranju se upoštevajo, če so bila izdana v državah članicah Evropske unije, državah članicah schengenskega območja, Avstraliji, Izraelu, Kanadi, Novi Zelandiji, Ruski federaciji, Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske ali Združenih državah Amerike.

PCT pogoji ne veljajo za končne uporabnike, ki še niso dopolnili 18 let in so skupaj z ožjimi družinskimi člani oziroma skrbniki udeleženi na javni kulturni prireditvi.

 

Za izpolnjevanje PCT pogojev je odgovoren obiskovalec javne kulturne prireditve sam, zato jih organizatorji ne bomo preverjali. Prosimo pa vas, da dokazila prinesete s seboj.

 

 

V primeru slabega vremena bo dogodek v Kulturnem domu Beltinci.