Obvestila
4. januar 2021, ob 00:00

Potujoča fotografska razstava - 25 let dodajamo življenje dnevom

Slovensko društvo Hospic

Avtor fotografij: Matija Tomc

V Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota poteka med 4. in 15. januarjem fotografska razstava, ki je nastala ob obeležitvi 25. obletnice delovanja Slovenskega društva Hospic.

Prostovoljci Slovenskega društva Hospic prinašajo novo razsežnost v spremljanju umirajočih in žalujočih, saj s svojo prisotnostjo, posluhom in bližino, uporabnikom bogatijo preostali čas življenja. Pred pričetkom opravljanja prostovoljskega dela vsi prostovoljci društva opravijo začetno usposabljanje za prostovoljce (12 srečanj/36 ur).

Potujoča fotografska razstava prikazuje različna občutja in aktivnosti udeležencev začetnega usposabljanja za prostovoljce (ZUP), s katerim prostovoljci pridobijo strokovno podlago za vključenost v programe društva. S pomočjo usposabljanja prostovoljci pridobijo teoretično znanje iz področij nege, odnosa do smrti, umiranja, žalovanja, duhovnosti in sočutne komunikacije z uporabniki. S predstavitvijo fotografske razstave javnosti želi Slovensko društvo Hospic poudariti pomen in vlogo prostovoljcev ter spodbuditi prostovoljce k opravljanju sočutnega dela za ljudi v težki življenjski stiski.

Prijazno vabljeni!