Oddelek za odrasle, Obvestila
2. oktober 2020, ob 12:45

e-domoznanski večeri

vabljeni k ogledu

V četrtek, 21. maja 2020, smo pripravili prvi domoznanski večer v virtualni obliki o bralni kulturi in bralni pismenosti pred 200 in več leti na območju današnjega Prekmurja. Vsi, ki ste ga zamudili in si ga želite ogledati, je dostopen na našem YouTube kanalu.

V četrtek, 28. maja 2020, smo pripravili drugi domoznanski večer v virtualni obliki o prekmurski sanjski knjigi. Vsi, ki ste ga zamudili in si ga želite ogledati, je dostopen na našem YouTube kanalu.

V četrtek, 4. junija 2020, smo pripravili tretji domoznanski večer v virtualni obliki o prekmurščini v slovarjih do leta 1919. Vsi, ki ste ga zamudili in si ga želite ogledati, je dostopen na našem YouTube kanalu.

V četrtek, 11. junija 2020, smo pripravili četrti domoznanski večer v virtualni obliki o prekmurski publicistiki, ki ima svoje začetke v drugi polovici 19. stoletja. Izpostavili smo nekoliko drugačna in posebna časopisa oziroma lista Kovran in Düplin, v katerih so zapisane humoristične in zabavne vsebine tako v knjižnem jeziku kot v prekmurščini. Vsi, ki ste ga zamudili in si ga želite ogledati, je dostopen na našem YouTube kanalu.

V četrtek, 18. junija 2020, smo pripravili peti domoznanski večer v virtualni obliki o prekmurskih časopisih, ki govorijo o življenju prekmurskih in porabskih Slovencev v Ameriki v prvi polovici 20. stoletja. Vsi, ki ste ga zamudili in si ga želite ogledati, je dostopen na našem YouTube kanalu.