Oddelek za odrasle
10. marec 2020, ob 17:08

PRIREDITVE PRESTAVLJENE

Odredba o prepovedi zbiranja na javnih prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa v Republiki Sloveniji

Spoštovane obiskovalke in obiskovalci,

10. marca 2020 je pričela veljati Odredba o prepovedi zbiranja na javnih prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa v Republiki Sloveniji (UL RS št. 16/20), ki prepoveduje zbiranje ljudi na javnih prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa v Republiki Sloveniji, kjer se zbira več kot 100 ljudi, dokler ne preneha nevarnost širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19), zato bomo v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota prestavili vse napovedane dogodke do 23. marca 2020.

O nadomestnih terminih vas bomo pravočasno obvestili, zato prosimo, da spremljate našo spletno in FB stran. Hvala za razumevanje.

Pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 je priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

  • Izogibamo se tesnim stiskom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
  • Ne dotikamo se oči, nosu in ust.
  • V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.
  • Upoštevamo pravila higiene kašlja (https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/navodila_higiena-kaslja_0.pdf).
  • Redno in temeljito si umivamo roke z milom in vodo (https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/navodila_higiena-rok_splosna-javnost.pdf).
  • V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost alkohola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 %. Razkužilo za roke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje/razkuževanje površin niso namenjena čiščenju/razkuževanju kože.
  • Glede na trenutno epidemiološko situacijo splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna.
  • V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

 

Za dodatne informacije so vam na voljo ključne informacije o koronavirusu Nacionalnega inštituta za javno zdravje.