Oddelek za odrasle
5. februar 2020, ob 18:00

Literarni večer: Moja zgodba - Samo norček misli, da ga morajo imeti vsi radi

Evgen Car

... pomembno, da je Car sam zapisal svojo »srčno« izpoved, ki je ravno zato toliko bolj dragocena in bi ji lahko rekli tudi osebnoizpovedni roman .... Tisti, ki te izpovedi Evgena Carja ne bo prebral, seveda ne bo vedel, kaj vrednega je zamudil.

Tone Partljič, iz spremne besede

Moja Zgodba, v kateri Evgen Car umetelno popisuje in prepleta dva svetova, ki sta ga skozi življenje najintenzivneje zaznamovala, je prisrčna in poučna zgodba, ki bralca hkratno skozi devet poglavij vodi po osebni in poklicni poti, vse od domačih goric do gledališkega odra in nazaj. Knjiga Moja zgodba je ena tistih, ki jo enostavno moramo prebrati, saj bomo le tako razumeli, kako sta garanje in napor vodila v srečo in užitek.

Pom. akad. dr. Klaudija Sedar, urednica

Pomurski akademik Evgen Car, za prijatelje Jeni, je s svojim članstvom izjemno obogatil delovanje in ugled Pomurske akademije, saj ga ob številnih akademskih vrlinah krasijo tudi povsem človeške odlike, ki jih sogovornik takoj začuti. Pogovor z njim je zmeraj zelo prijeten, njegova široka razgledanost pa sogovorniku, do katerega izkazuje izjemno prijaznost in spoštljivost, širi obzorja in ga spodbuja k razmisleku. Enako bo začutil bralec Moje zgodbe.
Kot je Jeni zmeraj pripravljen sodelovati z rodno pokrajino, kot prvi iz umetniškega raz­reda je obogatil program Konference PAZU, tako tudi PAZU z veseljem sodeluje pri knjigi, ki bo pomembno obogatila našo umetniško zakladnico.

Pom. akad. dr. Mitja Slavinec, predsednik PAZU