Oddelek za odrasle
15. oktober 2019, ob 10:00

Delavnica: Dostopnost za vse = spoštovanje za vse

Družba brez diskriminacije

Zagotovo vas zanima, kako invalidi doživljajo svet, kako ga spoznavajo in se v njem znajdejo slepi in slabovidni, gibalno ovirani in ljudje z motorično okvaro. Na naši delavnici Izkušnja spreminja vam ponujamo priložnost, da se seznanite z doživljanjem sveta različnih skupin invalidov.

Kako? Lahko se boste usedli na invalidski voziček in se poskušali prebijati z njim čez ovire, lahko boste hodili z belo palico, lahko se boste naučili tudi prebrati kakšno črko v brajici in si nadeli tudi različna očala in se vsaj za hip postavili v kožo osebe z okvaro vida.

Na delavnici bodo udeleženci poleg izkustvenega dela spoznali tudi zakonodajne okvire pri zaposlovanju invalidov in spodbude, ki so jih lahko deležni pri njihovem zaposlovanju. Izkustveni del delavnice smo pripravili skupaj z Društvom študentov invalidov Slovenije.

PROGRAM

10.00:
Predstavitev spodbud za večje zaposlovanje invalidov oziroma izboljšanje njihovega vključevanja na trg dela in splošno o projektu ZaVse/4ALL

10.45:
Izkustveni del – predstavitev posameznih vrst invalidnosti in praktičen
preizkus za udeležence, kako lahko različne skupine invalidov spoznavajo okolje

Delavnica je namenjena predstavnikom nevladnih organizacij (društva, ustanove, zavodi) in javnih institucij (upravne enote, lokalne skupnosti, sodišča, tožilstva, policija, centri za socialno delo, izobraževalne institucije …).

Prosimo vas, da zaradi lažje organizacije svojo udeležbo potrdite prek spletne prijavnice. Prosimo vas tudi, da zaradi zagotovitve tolmača za znakovni jezik označite oziroma dopišete, ali se bo delavnice udeležila gluha ali naglušna oseba.

Veseli bomo, če vabilo posredujete še drugim osebam, za katere menite, da bi jih vsebina delavnice lahko zanimala. Udeležba je brezplačna.